2 Haziran 2016 Perşembe

Kuleli Evleri Terasında Tatlı,Renkli,Keyifli Bir Gün...



BALKON KEYFİNİZE ÖZEL SERİN TARİFLER:




Yaz meyvelerinin çarşı – pazarı doldurmasıyla, sıcak yaz günlerine keyif katmakta kaçınılmaz oluyor. Kuleli Evleri Bomonti’nin özgürlüğe açılan penceresinde hem mutfağınızın tadını çıkarmak hem de içimizdeki sıkıntılardan bir nebze de olsa arınmak için öncelikle üşenmiyor, birbirinden cazip soğuk içecekleri hayatımıza sokuyoruz.
Çilek, kızılcık, armut, şeftali, kayısı, ahududu, gül, dut, kavun, karpuz, vişne, erik, incir, üzüm, böğürtlen ve limon. Okurken bile içiniz ferahladı değil mi? Bir de bu eşsiz lezzetleri Kuleli Evleri’ndeki eşsiz mutfağınızda karıştırarak, kendinize özel kokteyller hazırladığınızı düşünün.

Size özel bir an…
Naneli limonata, buz gibi şeftali şerbeti ya da kavunun dayanılmaz aroması. Bu güzellikleri sadece yiyerek feda etmeyin. Emin olun ki, bu tatları içerek tüketmekte moralinizi yerine getirecek. Belki de bu şekilde uzmanların en sıcak yaz olacağını söylediği bu yaz, daha sevimli olacak.
Yıldırım Yapı Grubu’nun keyifli bir yaşamın kapısını aralayan projesi Kuleli Evleri’ndeki muhteşem terasınızda serinlemek için size özel alternatifler hazırladık.
Yapmanız gereken biraz istek biraz da özveri.

İste terasınızı mutlu kılacak tarifler;
NANELİ LİMONATA

Malzemeler;
·       110 gr toz şeker
·       1 lt su
·       2 dal taze nane
·       2 adet iri limon, kabukları rendelenmiş ve suyu sıkılmış
·       Süslemek için: ince ince dilimlenmiş yeşil elma, ince ince dilimlenmiş nektarin ve taze nane yaprakları.
Hazırlanışı;
·       Küçük bir sos tenceresinin içine toz şeker ve 500 ml. suyu koyuyoruz. Orta ateşte, şeker eriyene kadar kaynatıyoruz. Tencereyi ocaktan alıp, içine nane ve limon kabuklarını atıyoruz. Şurup soğuyana kadar bir köşede bekletiyoruz.
·       Şurup soğuyunca içine limon suyunu ekliyoruz. Daha sonra, şurubu sürahinin içinde süzgeç yardımıyla süzüyoruz. Kalan 500 ml. suyu, sürahiye ekliyoruz. Karıştırıp, soğuyana kadar buzdolabında bekletiyoruz.
·       Limonata bardaklarının içine bolca buz, birkaç dilim elma, nektarin ve birkaç nane yaprağı koyarak, üzerine limonata doldurup, servis yapıyoruz.

AHUDUDU ŞURUBU

Malzemeler;
    1,5 kg şeker
    1 kg ahududu
    30 gr limon tuzu

Yapılışı;
·       Ahududuları ayıklayıp temiz bir hale getiriyoruz.
·       Bir süzgeç yardımı ile suyunu iyice süzüp, ahududuları toz şekerle ovalayarak yoğuruyoruz.
·       İçerisindeki şekerin tamamen erimiş olması için 12 saat kadar bekletiyoruz.
·       Şekerin tamamen eridiğinden emin olduğunuzda ahududuyu, ince delikli bir süzgeçten geçirip ve sıkarak süzüyoruz.
·       Süzgeçte kalan posasına yarım su bardağı su koyup tekrar yoğurup, sıkıyoruz.
·       Elde ettiğimiz şuruba 30 gram limon tuzu katıp eritiyoruz. Süzgeçten geçirerek bir şişeye doldurup serin bir ortamda saklıyoruz.
·       Bir su bardağına iki parmak ahududu şurubundan koyarak, üzerini de su ile tamamlıyoruz ve ardından karıştırarak servis yapabiliriz.
ŞEFTALİ ŞERBETİ


Malzemeler;
·       4-5 büyük ve olgun şeftali
·        1 limonun suyu
·        1 limon kabuğunun rendesi
·        1,5 bardak toz şeker
·        4-5 bardak su.

Hazırlanışı:
·       Bir kapta limon suyu, şeker, su ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırıp bir saat bekletiyoruz.
·       Karışımı bir kez kaynatarak soğumaya bırakıyoruz.
·        Kabukları soyulmuş ve çekirdeği çıkarılmış şeftalileri mutfak robotundan geçiriyoruz.
·        Hazırlamış olduğunuz şerbeti azar azar yedirerek ezilmiş şeftaliye karıştırıyoruz.
·       Karışımı, ister süzerek ister olduğu gibi bir sürahiye boşaltıp buzdolabında soğutuyoruz.
·        Hafif kavrulmuş çam fıstığı ya da taze nane yaprakları ile süsleyerek servisimizi yapabiliriz.
Not: Bu tarifte kullandığımız şeftali yerine; vişne, taze incir, limon, kiraz, erik, dut ve benzeri meyveleri de rahatlıkla kullanabiliyoruz.
KARPUZLU LİMONATA

Malzemeler;
·       500 gr çekirdekleri ve kabuğu ayıklanmış karpuz (yaklaşık 4-5 üçgen dilim kesilmiş karpuz)
·       1 limon (kabuğu ve suyu kullanılacak)
·       5 yemek kaşığı şeker
·       1 çay bardağı sıcak su
·       1 adet kabuk tarçın
·       Tamamını bir litreye tamamlamak için su ve buz küpleri

Hazırlanışı;
·       Bir limonun kabuğunu rende veya soyucu ile limonun beyazını almadan çıkartıyoruz.
·       Limon kabuklarını cam bir kaseye alarak, üzerine toz şekeri koyuyoruz ve elimizle yediriyoruz.
·       Üzerine bir çay bardağı sıcak su koyarak karıştırarak şekerin erimesini sağlıyoruz. İçine bir kabuk tarçın da ilave ederek soğumaya bırakıyoruz.
·       Ayıklanmış karpuzları ufak parçalara kesiyoruz. Ya büyük blender ya da el blenderı kullanarak iyice püre haline getiriyoruz. Oldukça sulu, çorba gibi bir kıvama sahip olmalı
·       Soğumuş tarçınlı, limon kabuklu şekerli suyu süzgeçten süzüp bir kaba aldıktan sonra karpuzları da süzgeçten geçirerek üzerine ilave ediyoruz.
·        Bir limonun suyunu sıkarak ekliyoruz. Tüm karışımın ardından tadına bakarak, içeceğimiz tamamsa kapalı bir kapta buzdolabına kaldırıyoruz.
Not: Servis esnasında bir sürahiye karpuzlu karışımı koyarak, üzerine bir litreyi tamamlayacak kadar soğuk su ilave ediyoruz. Karpuz dilimleri konmuş bardaklarla bol buzla servis yaparsanız hem daha şık hem de daha soğuk olacaktır.

ÇİLEKLİ VE MUZLU SMOOTHIE

Malzemeler;
·       100 gr çilek
·       2 adet muz
·       375 ml soğuk yağsız süt
·       2 yemek kaşığı yağsız yoğurt

Yapılışı;
·       Çilekleri ve muzları iri iri doğrayıp, blendırın içine koyuyoruz. Üzerine sütü ve yoğurdu ekleyerek hepsini iyice karıştırıyoruz.  Bardaklara paylaştırdıktan sonra içeceğimiz servise hazır.


ÇİLEKLİ MILKSHAKE


Malzemeler;
·       3-4 adet çilek
·       Yarım su bardağı süt
·       Çeyrek çay kaşığı vanilya
·       Krem şanti
·       4 adet küp şeklinde buz
Yapılışı;
·       İşe çilekleri dilimlemekle başlıyoruz.
·       Dilimlediğiniz çilekleri, sütü, vanilyayı ve 3 adet buzu blenderın içine koyarak, karıştırmaya hazır hale getiriyoruz.
·       Son kalan buzu bardağın içine koyarak, blenderı çalıştırıyoruz.
·       Malzemelerin hepsini çırpıyoruz.
·       Karışımı, içinde buz olan bardağa boşaltıp üzerini krem şanti ile süsleyebiliriz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder